Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Jasper Leonard  Leo3292

Op het Wintervuurplein

Het kloppend hart van het festival

Ook als je niet naar een voorstelling komt kijken, valt er op het Wintervuurplein, aan de hoek van de Denderstraat en de Slachthuislaan, heel wat te beleven. Vooral de prachtige vuurinstallaties en special effects van Divi-Divi en de feeërieke scenografie van de Machienerie spreken tot de ieders verbeelding. Daarnaast zijn er nog tal van installaties, expo's, murals, een hot tub...

EXPO MADAMMEN VAN 2060

'Madammen van 2060' is een sociaal-artistiek project dat vrouwen uit 2060 aan de hand van verhalen in de kijker zet. Hiervoor trokken ze de straten van de wijk in. Daar vonden ze interessante verhalen van sterke vrouwen. Ze stellen een selectie van de foto's tentoon op Wintervuur.

 Volg het project op Facebook via: https://www.facebook.com/madammenvan2060/

MURALS
Deze editie gaat de urban tour op. Spray and Play begeleidt verschillende jonge kunstenaars aan de slag om een blijvende herinnering aan Wintervuur achter te laten op den Dam. Een aantal pijlers van het viaduct van Merksem worden graffitigewijs onder handen genomen. Je kan de artiesten aan het werk zien op 29 & 30/12 en 2, 3 & 4/01. De onthulling van de murals vindt plaats op 4 januari om 19u, met een korte liveset van Luie Louis op het programma. Slam poet Yannick Moyson is MC van dienst.

HOT TUB
Kom heerlijk tot rust in onze Hot Tub. Breng je badpak, teenslippers en badjas mee!

ETEN & DRINKEN
Drank vind je in The Barn en in het openluchtcafé. Op het Wintervuurplein zorgt RUIGG voor verfijnde streetfood en klassiekers met een twist op maat van het festival. Op de grill van het open vuur maakt chef Toon De Bock de lekkerste winterse gerechten klaar!

Jasper Leonard  Leo1696
Jasper Leonard  Leo2260
Jasper Leonard  Dsc6317
Jasper Leonard  Leo1941