Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Stefstessel Arabisch Tx Pcs

Arabische Nacht

  • wo 3 jan uitverkocht
  • do 4 jan uitverkocht
  • vr 5 jan uitverkocht
  • za 6 jan uitverkocht
€ 10 Uitverkocht

locatie

Troubleyn/Laboratorium
Pastorijstraat 23

duur

start 21u | duur 80'

leeftijd

voor iedereen vanaf 12 jaar

taalniveau

veel tekst

prijs

€10

De Roovers

THEATER (BE)

Een appartementsblok op een warme zomernacht. De achtste, negende en tiende verdieping hebben geen water. De conciërge hoort het water achter de muren stromen en gaat er naar op zoek. Zijn tocht leidt hem naar het appartement waar Fatima en Francisca wonen. Francisca valt er elke avond op de zetel in een comateuze slaap en droomt dat ze een Arabische prinses is.

Niemand krijgt haar wakker tot op een nacht drie mannen haar trachten te kussen: de conciërge, Fatima’s vriend Kalil en de romantische voyeur van de overkant. Door een spel van toeval en begeerte komen ze allemaal terecht in een hallucinante trip.

Met Arabische Nacht kiezen de Roovers opnieuw voor een stuk van Roland Schimmelpfennig. De auteur woonde een tijdje in Istanbul en schreef daar zijn hedendaags sprookje van Duizend-en-één-Nacht.

de Roovers – geresideerd in werkplaats Matterhorn in Borgerhout - is een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk werkstuk.

van en met Said Boumazoughe, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente livemuziek Milan Warmoeskerken scenografie Stef Stessel kostuumontwerp Pynoo techniek en lichtontwerp Bert Vermeulen geluidstechniek Wim Bernaers