Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Webp Net Compress Image 9

Les Âmes Perdues

  • wo 3 jan uitverkocht
  • do 4 jan uitverkocht
  • vr 5 jan uitverkocht
  • za 6 jan uitverkocht
€ 10 Uitverkocht
Exclusief voor Wintervuur

Locatie

Gerenoveerde Districtshuis | Moorkensplein 1

duur

start 21u | duur 90'

leeftijd

voor iedereen vanaf 16 jaar

taalniveau

veel tekst

prijs

€10

Muziektheater Transparant

THEATER (BE)

Rond Les Âmes Perdues hangt een zwoele zweem van het Berlijnse cabaret van de jaren ’20. Een onfeilbare mix waarin satire, zelfspot en parodie zich vermengen met een aanstekelijke authenticiteit.

Deze ‘verloren zielen’ hebben lak aan de lelijkheid en het cynisme in de prestatiemaatschappij. Met hun liefde voor de schoonheid en het streven naar de goedheid, grijpen ze de kunsten aan om een hoger doel te bereiken.

Met een glas wijn in de hand leunen de genodigden achterover en aanschouwen ze een vulkaan van ideeën in dit hedendaags café-theater.

Stift de lippen, haal die two-toned-shoes uit de kast en maak je op voor muziektheater waarin verschillende stijlen, tijdperken en verhaallijnen met elkaar de dans inzetten.

Dit afstudeerproject aan het Antwerpse conservatorium kreeg vorm onder het toeziend oog van Muziektheater Transparant. Speciaal voor Wintervuur betreden de vier jonge talenten opnieuw de bühne en maken ze de koude nachten net ietsje warmer.

Muziektheater Transparant – geresideerd in Matterhorn in Borgerhout – gaat een intensieve dialoog aan met kunstenaars uit verschillende disciplines en wil op internationaal niveau muziektheater in al zijn diversiteit creëren, vernieuwen en presenteren voor een breed publiek.

Les Âmes Perdues, een project van Muziektheater Transparant in samenwerking met Koninklijk Conservatorium Antwerpen. muziek van o.a. Francis Poulenc, Kurt Weill, Mischa Spoliansky, Friedrich Hollaender, Edith Piaf, Jacques Brel concept & uitvoering: Naomi Beeldens (sopraan), Isaak Duerinck (piano en accordeon), Ewout Lehoucq (zang en cello), Alexandra Oppo (zang en piano) regie Wouter Van Looy lichtontwerp Anne van Es kostuums 113 Maison