Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Mc Grandjean2

Masse Critique

  • do 28 dec 20u
  • vr 29 dec 20u
  • za 30 dec 20u
  • zo 31 dec 18u
Belgische première

locatie

circustent Wintervuurplein

duur

55 minuten

leeftijd

voor iedereen van 7 jaar

taalniveau

zonder woorden

prijs

€ 10

koop tickets

Lonely Circus

CIRCUS (FR)

In Masse Critique ontdekken vier mannen uit verschillende disciplines een universele taal in hun experiment met de steen. Twee componisten, een acrobaat en een komiek gaan aan de slag in wat ze zelf omschrijven als ‘electro-circus’. Beweging en geluid zijn elkaars schaduw, het één kan niet zonder het ander.

Een onverklaarbare aantrekkingskracht drijft de vier kunstenaars ertoe met de steen als basiselement op zoek te gaan naar het kantelpunt van de zwaartekracht. Het aanvankelijk keurig gestapeld muurtje van kalksteen brokkelt af naarmate de vier heren hun fysieke grenzen aftasten en verglijden in een ludiek stenenspel van stapelen en afbreken, van moed en overmoed.

In een niet aflatende zoektocht naar evenwicht laat deze cocktail van ritmiek, performance en fysiek theater zich lezen als een spiegel voor het leven zelf.

Bekijk hier een korte preview

concept Sébastien Le Guen mise en scène Blaï Mateu Trias / Baro d’Evel Cirk Cie artistieke samenwerking Anthony Moreau van en met Jonathan Fenez, Stéphane Guillemin, Jerôme Hoffmann ou Benjamin Tricha, Sébastien Le Guen geluid Jonathan Fenez et Jérôme Hoffmann steendeskundige Guillaume Camus scenografie Emmanuelle Debeusscher licht Marie Robert kostuumontwerp Florie Bel et Kantuta Varlet regie Marc Boudier administratie Emilie Barthés