Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Jasper Leonard Dsc0332 Smaller

Het festivalTheater, circus en muziek

Wintervuur is een tweejaarlijks nomadisch podiumkunstenfestival met een focus op hedendaags circus, theater en muziek. 

Het nomadische stadsfestival kiest elke editie voor een andere plek: de Scheldekaaien in 2006, Deurne in 2008, Linkeroever in 2010, Hoboken in 2012, Ekeren in 2014, Wilrijk in 2016 en Borgerhout in 2018. Wintervuur laat zich telkens inspireren door de plek waar het te gast is.

Wintervuur brengt elke editie premières en recent werk van lokale theatergezelschappen op bijzondere locaties, zinderende (internationale) circusvoorstellingen, pleinanimaties voor kinderen en vlammende vuurinstallaties. Ook de gratis namiddagconcerten én clubconcerten ’s avonds in The Barn zijn een vaste waarde op het festival. En Wintervuur zou Wintervuur niet zijn zonder een groots openingsfeest, slotfeest en een winterbal op Oudejaarsavond.

Het is een festival voor buurtbewoners, passanten en cultuurzoekers uit Antwerpen en ver daarbuiten. Betaalbare tickets, gratis optredens en voorstellingen zonder reservatie blijven een cruciaal onderdeel van onze werking. Want naast de vaste Wintervuur-fans vinden we het ook belangrijk om toevallige passanten de mogelijkheid te bieden om met ons op ontdekkingstocht te gaan.

Jasper Leonard Dsc1818 Smaller
Jasper Leonard Dsc4508
Jasper Leonard Dsc4062
Jasper Leonard Dsc3457
Jasper Leonard Dsc5004
Jasper Leonard Dsc6396
Jasper Leonard Dsc7836