Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren.

Stopmotion 24

Het festivalTheater, circus, muziek en veel vuur!

Wintervuur is een tweejaarlijks podiumkunstenfestival met een focus op hedendaags circus, theater en muziek. Wintervuur is erg geïnspireerd door de rondreizende kermisforen en nostalgische circussen, de sfeer heeft veel weg van een kermisdorp of een circuskaravaan. 

Het nomadische stadsfestival kiest elke editie voor een andere plek: de Scheldekaaien in 2006, Deurne in 2008, Linkeroever in 2010, Hoboken in 2012, Ekeren in 2014 en Wilrijk in 2016. Wintervuur laat zich telkens inspireren door de plek waar het te gast is.

Wintervuur brengt ook deze editie premières en recent werk van lokale theatergezelschappen op bijzondere locaties, zinderende (internationale) circusvoorstellingen, pleinanimaties voor kinderen en vlammende vuurinstallaties. Ook de gratis namiddagconcerten én clubconcerten ’s avonds in The Barn zijn een vaste waarde op het festival. En Wintervuur zou Wintervuur niet zijn zonder een groots openingsfeest, slotfeest en een winterbal op Oudejaarsavond.

Het is een festival voor buurtbewoners, passanten en cultuurzoekers uit Antwerpen en ver daarbuiten. Betaalbare tickets, gratis optredens en -waar mogelijk- voorstellingen zonder reservatie blijven een cruciaal onderdeel van onze werking. Want naast de vaste Wintervuur-fans vinden we het ook belangrijk om toevallige passanten de mogelijkheid te bieden om met ons op ontdekkingstocht te gaan.

Uniek voor Wintervuur Spoor Oost

Exclusief voor deze zevende editie zal Wintervuur niet 7 maar 10 dagen het vuur doen branden op Spoor Oost. Ook uniek aan deze editie is dat alle theatergezelschappen spelen een thuismatch: Laika, De Roovers, kunstZ, Annelies Van Hullebusch, Muziektheater Transparant en De Wenkbrauwerij hebben allen hun basis in Borgerhout. Verschillende avondconcerten in The Barn krijgen het label ‘hosted by’ mee en worden door Borgerhoutse cultuurhuizen zoals Trix en Rataplan geprogrammeerd. En last but not least zal het gerenoveerde districtshuis van Borgerhout op het Moorkensplein dienst doen als spectaculaire theaterlocatie.